recept..

Kladdkaka med vit topp


Du behöver:


150g Mörk choklad (minst 70%)
50g Vit choklad
200g smör
4 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk vanlijsocker


Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 175 grader.


  2. Hacka chokladsorterna var för sig. Smält 150 g av smöret och blanda med den mörka chokladen. Smält resten av smöret och blanda med den vita chokladen. Låt svalna.


  3. Rör ägg och socker tills det är lite pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.


  4. Blanda 3/4 av äggsmeten med den mörka chokladblandningen. Blanda resten med den vita chokladen.


  5. Smörj och bröa en hjärtform eller en med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i den mörka smeten. Ringla den ljusa ovanpå.


  6. Grädda i nedre delen av ugnen 25-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.


  7. Garnera eventuellt med lite grädde eller servera den bredvid.



Dumle kakor

Du behöver
:


Aliminium formar
200g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 påsar Dumlekolor
1 ask Noblesse


Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader.

  1. Rör ihop smör och socker, blanda ner mjöl och bakpulver.
  2. (För att enklast få 24 st, rulla ut degen till en lång rulle och skär 24 st bitar.)

  3. Lägg ut dem i folieformar och tryck dit en halv Dumlekola på varje.

Grädda i 15-20 minuter.

  1. Lägg en Noblesseplatta på varje kaka som får smälta när du tagit ut plåten.





Dumle/Daim Muffins


Du behöver:


Pappersformar
100g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulvet
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
2 påsar dumlekolor


Garnering


2 st daim
1 dl florsocker (helst med chokladsmak)
1 msk vatten


Gör så här:


Sätt ugnen på 225 grader.
Ställ formar på en plåt.

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli varmt men inte koka.

Vispa ägg & socker pösigt.

Blanda mjöl,bakpulver,kakao,vaniljsocker & potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölblandningen i äggsmeten.

Fyll formarna 3/4 med smet.

Tryck 2 kolor i varje form.

Grädda mitt i ugnen 10-12 min (större i 15min).

Låt svalna.

Krossa daim.
Rör ihop florocker med vatten.
Glasera med florsockerblandningen häll över krossad daim.



Knäckig Äpplepaj


Du Behöver:


6st Äpplen
150g smör
2 dl mjöl
2 dl socker
2 dl havregryn
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
0,5 tsk bakpulver


Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala äpplena, ta bort kärnhus, skiva och täck botten på en pajform med äpplen.

  3. Smält margarinet och häll ner sirap och grädde. Vispa ihop och dra kastrullen från plattan.

  4. Blanda ner övriga ingredienser, kastrullen ska inte stå på plattan för då blir smeten sockrig.

  5. Bred smeten över äpplena och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter, tills ytan är lite knäckig.

  6. (Man kan också använda rabarber istället för äpplen.)

Hoppas det smakar ;)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0